گفتگوی تارنمای جبهه ملی ایران- اروپا با آقای آرش رحمانی، هموند سازمان دانش آموختگان – و کمیسیون سیاسی جبهه ملی ایران

۲۵ خرداد ۱۳۹۶   |  لینک کوتاه شده :

گفتگوی تارنمای جبهه ملی ایران- اروپا با آقای آرش رحمانی، هموند سازمان دانش آموختگان – و کمیسیون سیاسی جبهه ملی ایران

پرسش ۱: جناب آقای رحمانی با سپاس از وقتی که به ما می دهید، پرسش اول ما این است که کمیسیون سیاسی جبهه ملی از کی شکل گرفته وچه وظایفی بعهده دارد؟

در اواسط سال ۱۳۹۴ طبق مصوبه هیات رهبری «کمیسیون سیاسی جبهه ملی ایران» با توجه به نیاز هیئت رهبری جبهه ملی به ریاست آقای دکتر باوند سخنگوی جبهه ملی شکل گرفت. در ابتدا آقایان دکترمجتهدی و دکتر حاج قاسمعلی به عضویت این کمیسیون درآمدند و پس از مدت کوتاهی به پیشنهاد اعضای کمیسیون و تایید شادروان استاد ادیب برومند بصورت حکمی کتبی اینجانب هم نخست بعنوان مشاورو سپس بعنوان عضو با کمیسیون سیاسی جبهه ملی همکاری می نمایم.

پرسش ۲: درهفته پیش از انتخابات دوره ۱۲ ریاست جمهوری اعلامیه ای به امضای چهار نفر از اعضای هیئت رهبری جبهه ملی در حمایت از آقای روحانی ودر شب قبل از انتخابات اعلامیه دیگری با امضای آقای مهندس زعیم در راستای اعلامیه چهارنفر انتشار پیدا کرد که با مخالفت هایی و تکذیب امضای آقای مهندس امیر انتظام روبروشد شد. لطفا شرح بدهید، دلیل این مشکل چه بود؟

انتخابات این دوره با توجه به شرایط آشفته منطقه و رقبای آقای روحانی از شرایط ویژه ای برخوردار بود. به همین دلیل جلسه ای با حضور اعضای موثر هیئت رهبری و کمیسیون سیاسی وآقای مهندس زعیم شکل گرفت و با توجه به حساسیت بالا و پس از کلی بحث و گفتگو نتیجه اعلامیه ای بود که به آن شما اشاره فرمودید. تمام دوستان از متن اعلامیه و هدف آن با خبر بودند، قبل از انتشار. البته نگاه مخالف شرکت در انتخابات هم مطرح بود ولی اکثریت مطلق با موافقان شرکت بود. باید یادآوری کنم اعلامیه مورد اشاره بهیچ وجه از فرد خاصی حمایت نکرده و نام نبرده بود، بلکه از روشی عقلانی ومعتدل مخصوصا در روابط خارجی حمایت کرده یعنی از نوع نگاه تعاملی با دنیا بر اساس احترام متقابل.
قرار بر گذاشتن نام مهندس زعیم هم بود که به علت فشارهای بی دلیل که فقط از خواستگاه خصومت شخصی با ایشان از سوی از ما بهتران بود و جهت جلوگیری از ایجاد حساسیت فقط با نام چهار نفر از اعضای هیئت رهبری انتشار پیدا کرد که به نظر بنده با اتفاقات پیش آمده این حذف کاملا اشتباه بوده و اصولا مماشات با این افراد از ریشه، کاری اشتباه است.

پرسش ۳: ولی جناب آقای امیرانتظام پیام تحریم دادند و عدم اطلاع از متن بیانیه.

شخص جناب آقای امیر انتظام از شخصیت های به نام و تکرار ناشدنی نیروهای ملی مصدقی هستند. اولا ایشان تحریم نکردند گفتند نظری ندارم یعنی رای ممتنع دادند دوما امکان ندارد با مکانیزم هیات رهبری و کمیسیون سیاسی بدون اطلاع وتایید، امضای ایشان در زیر بیانیه قرار می گرفت. اطلاع دقیقی از فرایند منجر به تکذیبیه ندارم اما با شناخت بیست ساله خودم از ایشان می دانم آقای مهندس امیر انتظام فردی بسیار دقیق با اخلاق، کوشا ومیهن دوست با تحلیل های قدرتمند هستند.

پرسش ۴: به نظر شما انتشار آن بیانیه کار درستی بودبویژه که خود شما، با توجه به دانسته های ما، موافق شرکت نبودید؟

کار گروهی یعنی پیروی اقلیت از اکثریت و احترام به نظر جمعی . وقتی اکثریت جمعی نظری را تایید میکنند یعنی استدلال های اقلیت آن قدر قدرتمند نبوده که اکثریت را راضی به تغییر دیدگاه کند. و پس از تصویب اقلیت نیز باید از نظر جمعی حمایت کند.
به نظرم حجم مخالفت ها اتفاقا نشان از تاثیر گزاری آن بیانیه داشته. بعلاوه میزان مشارکت در انتخابات واتفاقات امروزه منطقه خلیج فارس پس از سفر آقای ترامپ نشان از صحیح بودن نکات بیان شده در آن بیانیه دارد.

پرسش ۵: در فضای مجازی و سایت هایی بیان کرده اند این موضع گیری جبهه ملی نیست، نظر شما چیست؟

تنها کانال معتبر بیان نظرات جبهه ملی بر اساس اساسنامه، سخنگوی جبهه ملی ایران آقای دکتر باوند هستند ودر مواقعی که برگزاری شورا امکان پذیر نیست نظر هیئت رهبری بر طبق اساسنامه نظر جبهه ملی است. دوستانی که این صحبت را کرده اند احتمالا به اساسنامه آشنایی ندارند اتفاقا دادن بیانیه توسط هیئت اجرایی بر خلاف اساسنامه و تخلف است. البته بیانیه های هیئت اجرایی در مقابل هیئت رهبری به علت سطح بسیار نازل خود محلی از اعراب ندارد.

پرسش ۶: پس شما نفس دعوت از مردم برای شرکت در انتخابات را درست میدانید؟

با توجه به شرایط منطقه و خطراتی که ایران را تهدید مینماید بله. اصولا در منطقه برعکس آن چیزی که در بسیاری از رسانه های غربی بیان میشود، نبردی بین نیروی شر و نیک در جریان ندارد و کل موضوع شر است. حمایت دموکراسی بزرگی مانند آمریکا از کشورهای ضد دموکراتیک و متحجری مانند عربستان و دست بالا داشتن جناح تلمودی در اسراییل به رهبری آقای نتانیاهو اوضاع را برای ایران بسیار دشوار می نماید. وقتی، مخصوصا دقت کنید، که خصومت وهابیون عربستان و تلمودی ها در اسراییل با ایران زیاد ربطی به نوع حکومت مستقر در ایران ندارد و بسیار تاریخی تر و عمیق تر است. حال اضافه کنید به این خصومت ها جناح تاجر پیشه رییس جمهور آمریکا را که نشان داده اولویت اول برایش سود بالای اقتصادی است و هیچ گونه ارزشی برای حقوق بین الملل قائل نیست، تا میزان خطر برای ایران را درک کنیم.

پرسش ۷: یعنی شما اعتقاد دارید سیاست های ایران هیچ نقشی در وضعیت فعلی منطقه ندارد؟

بهیچ وجه من نگفتم ایران اشتباهاتی نداشته. وقتی این همه اوضاع منطقه نا بسامان هست مطمئنا تمامی طرف های درگیر اشتباهاتی داشتند. اما متاسفانه تبلیغات در دنیای غربی در حال ساخت نمایی از جنگ بین شر و نیک در خاورمیانه است و این اشتباه بزرگی است و بر واقعیت منطبق نیست. در نگاه جبهه ملی ایران بین منافع واحد جغرافیایی- حقوقی کشور ایران (State) و حکومت مستقر (Government) تفاوت است ما نمیتوانیم به دلیل مخالفت با حکومت بر علیه منافع ایران با دشمنان ایران همسو شویم. دکتر مصدق هم روز کودتای ۲۸ مرداد بین تحویل حکومت به تیمسار زاهدی دیکتاتور ملی و اتحاد با حزب توده سر تا پا در خدمت شوروی تحویل حکومت به زاهدی را با کمک نخواستن از حزب توده انتخاب کرد(البته در آن روز نمی دانستند انگلیس و آمریکا پشت کودتای ۲۸ مرداد قرار دارند.). به عنوان مثال اختلافات قطر با عربستان نمونه مفیدی از وضعیت آشفته خاورمیانه است.عربستان میخواهد با استفاده از پول باد آورده وتسلیحات خریداری کرده و حمایت ترامپ همان استاندارد خفقان گونه داخل کشور خود را به روابط بین الملل گسترش دهد. تنها با یک ساز مخالف زدن امیر قطر تا مرز حمله نظامی پیش رفته قطر را در محاصره زمینی هوایی دریایی قرار داده. در ماه رمضان از ارسال مواد غذایی به قطر ممانعت کرده یعنی نه به حقوق بین الملل پایبنده، نه حقوق انسانی ونه حتی نگاه اسلامی و رعایت احترام ماه رمضان.
وهابیت منشا القاعده وداعش است. در سوریه جنگ بین حکومت سکولار ودیکتاتور اسد با داعش جنایتکار و وهابی های دیکتاتور مورد حمایت عربستان وترکیه و قطر است. حالا واقعا بین این سه جناح کدوم انتخاب بهتری است؟ حداقل حکومت اسد با استانداردهای مدرن تجدد، مشکلی نداره. بله بهیچ وجه حق مردم با تمدن سوریه حکومت بعثی خاندان اسد نیست. اما حداقل حکومت اسد از آن دوتای دیگر بسیار بهتر است. حالا باید دید ایران کدام طرف ایستاده و آمریکا و عربستان کدام طرف.

پرسش ۸: به نظر شما دخالت ایران در سوریه ویمن کار درستی است؟

دخالت هیچ کشوری در کشور دیگر درست نیست. ولی متاسفانه اصل عدم مداخله فقط بر روی کاغذ است ودنیا به شکل دیگری اداره می شود. دسترسی ایران به سواحل آسیایی دریای مدیترانه از زمان کورش بزرگ خواسته ایرانیان بوده تا به امروز زیرا دروازه ایران به اروپاست اگر ایران بتواند نفت وگاز خود را از طریق عراق و سوریه به اروپا و از طریق افغانستان به چین و هند برساند چه تحول بزرگی صورت میپذیرد. آنوقت ترکیه تمام توان خود را از باجگیری از فروشنده وخریدار مسیر نفت وگاز از دست میدهد. پس ایران حق دارد، وقتی ترکیه عربستان قطر و… برای حفظ منافع ملی خود در کل منطقه دخالت میکنند، ایران هم جهت حفظ منافع ملی و استراتژیک از همپیمانان خود در منطقه دفاع نماید.

پرسش ۹: مواضع ایران نسبت به اسراییل ونقش اسراییل در اتفاقات بد برای ایران چگونه است؟

متاسفانه فردی چون نتانیاهو برای ایران بسیار خطرناک است. مخصوصا وقتی بدانیم او تلمودی است و از ایرانیان کینه مذهبی و عقیدتی ۲۵۰۰ ساله دارد .

در اسراییل سه جریان عمده وجود دارد:

اول صهیونیست ها. نگرش صهیونیسم بر پایه بازگشت تمام یهودیان دنیا به سرزمین موعود و یا همان اورشلیم است پایه گذاران صهیونیسم تماما سکولار بودند اما از این وعده تورات برای اهداف ناسیونالیستی خود استفاده نمودند. مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۱۹۷۵ قطعنامه شماره ۳۳۷۹ را تصویب می نماید که در آن “صهیونیسم شکلی از نژادپرستی وتبعیض نژادی معرفی شده” هر چند تحت فشار، این قطعنامه در سال ۱۹۹۱ با رای گیری مجدد ملغی شد، ولی کماکان نگاه صهیونیسم وادعای آن بر سرزمین های بین نیل تا فرات است.

دوم حزب کارگر که چپ گرایان سکولار سوسیالیست هستند.

سوم تلمودیها که مدتی است از طریق حزب لیکود قدرت را در اسراییل در دست دارند. به شدت دارای عقاید متحجرانه و برداشت های فناتیک از تورات و تلمود هستند. نتانیاهو بارها داستان سراسر کذب قصد قتل عام یهودیان توسط هامان وزیر خشایارشاه ومقابله همسر یهودی الاصل خشایارشاه ملکه استر(مقبره ایشان در همدان است) را بیان نموده که منشا عید پوریم است. جالب آنکه در آن داستان این یهودیان هستند که ۷۰۰۰ ایرانی را قتل عام میکنند وحتی رحم به پسر خردسال هامان نمی نمایند. البته به احتمال بسیار زیاد کل این داستان تخیلی است ولی افتخاری در این قتل عام نیست که نتانیاهوبر آن می بالد. این کینه در یهودیان ترک نژاد خزر که ریشه نتانیاهو از آنهاست بسیار وجود دارد و نابودی ایران از آرزوهای آنهاست.

خوشبختانه یهودیان هموطن و عزیز ما در ایران کاملا دارای سنت و اعتقاد ضد افکار نتانیاهو هستند.

پرسش۱۰: در پایان اگر نکته ای به نظرتان میرسد بفرمایید.

بدون شک خاورمیانه آبستن حوادث مهمی است وتنها درایت میتواند کشورها را از این طوفان به سلامت عبور دهد.

دنیای اسلام بعد از درگیری قطر وعربستان به سه قطب تقسیم شده است وهابیت، شیعه و اخوان المسلمین.

عربستان پرچم وهابیت در دست دارد وایران شیعه و قطر و ترکیه اخوان المسلمین. اگربه ریشه این سه جریان برگردیم بدون شک شیعیان با اخوان المسلمین دارای اشتراکات بسیار زیادی هستند و هر دودشمن مشترکی به نام وهابیت دارند که در ذات به شدت تمامیت خواه است. امیدوارم ایرانیان با درایت بتوانند از این زمان آشفته با کمترین آسیب گذر نمایند.

– آقای رحمانی از شما بسیار ممنونیم.